Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Solistenconcours (uitgesteld)

De Driesprong Salverderweg 21, Franeker

Elk jaar wordt er een onderling solistenconcours worden georganiseerd. Hier kunnen de leden (zowel jeugd als ‘senioren’) solistisch of in een groep laten horen wat ze kunnen. Een professionele jury zal voor iedereen een verslag schrijven met waardevolle aanwijzingen om het spel te verbeteren en vervolgens beoordelen wie er met de verschillende bekers naar huis mag gaan.

Concert met The Academy

Sporthal De Trije Jan Rodenhuisplein 3, Franeker

De eerste stappen van Bigband The Academy uit Franeker werden gezet tijdens het 75-jarig jubileum van Advendo door een bigband te formeren uit leden van Advendo. In 2002 leidde dit tot de oprichting van Bigband The Academy. In 2022 bestaat deze bekende bigband dus 20 jaar. Dubbel feest dus en reden voor een gezamenlijk concert! In een feestelijk aangeklede sporthal De Trije in Franeker zal een concert worden verzorgd, waar zowel The Academy als Advendo…

Theaterconcert

Theater De Koornbeurs Noord 2, Franeker

In de maand april zal het Jeugdorkest tweemaal een prachtig theaterstuk verzorgen. Hierbij gaat het orkest een volledig nieuwe uitdaging en samenwerking aan met Jeugdtheaterschool Noorderwind. Hiermee worden dus twee kunstvormen bij elkaar gebracht door de jeugd. Dit zal plaatsvinden in de Koornbeurs in Franeker. Er zal bekende muziek worden gespeeld, wat de jeugd leuk vindt om te spelen. Dit is een grote wens van de leden van het Jeugdorkest!

Theaterconcert

Theater De Koornbeurs Noord 2, Franeker

n de maand april zal het Jeugdorkest tweemaal een prachtig theaterstuk verzorgen. Hierbij gaat het orkest een volledig nieuwe uitdaging en samenwerking aan met Jeugdtheaterschool Noorderwind. Hiermee worden dus twee kunstvormen bij elkaar gebracht door de jeugd. Dit zal plaatsvinden in de Koornbeurs in Franeker. Er zal bekende muziek worden gespeeld, wat de jeugd leuk vindt om te spelen. Dit is een grote wens van de leden van het Jeugdorkest!

Reünie-concert

Breedeplaats Franeker Breedeplaats, Franeker

Tijdens het 95-jarig jubileum is er een groot reünieorkest gevormd, bestaande uit leden van het huidige Advendo aangevuld met oud-leden. Totaal waren er meer dan 90 mensen op het podium aanwezig! Na eerst gezamenlijk te hebben gerepeteerd werd er een concert gegeven op de Breedeplaats. Na afloop van het concert was er een lopend buffet georganiseerd voor de leden en oud leden waar veel bijgepraat kon worden. Tijdens het 100-jarig jubileum willen we dit nogmaals…

Kamperen

Franeker

In het weekend na Pinksteren is het de bedoeling te gaan kamperen met het Jeugdorkest.

Avondvierdaagse

Zuiderkade Zuiderkade 17, Franeker

Het muzikaal onthalen van de lopers van de jaarlijkse Avondvierdaagse is altijd een mooie gelegenheid om een groot publiek te bereiken. De vrolijke muziek geeft de deelnemers een zetje in de rug om het laatste gedeelte vol te houden naar de plaats waar de medaille wacht.

Italiaans zomerconcert

Hortustuin Hortusstraat, Franeker

Een van de hoogtepunten van het jubileumjaar is het Italiaans zomerconcert. Stelt u zich voor: een zwoele zomeravond, een openluchtconcert met Italiaanse muziek, en ondertussen kunnen genieten van Italiaanse lekkernijen in een mooi versierde en sfeervol verlichte Hortustuin. Dit wordt een memorabel concert!

Toren blazen

Martinikerk Breedeplaats 2, Franeker

Op de oprichtingsdatum 21 juni zal door een klein ensemble boven op de toren van de Martinikerk in Franeker worden gespeeld.

Begeleiding kerkdienst

Martinikerk Breedeplaats 2, Franeker

Het begeleiden van kerkdiensten is een van de vaste activiteiten die jaarlijks op de kalender staan. In het jubileumjaar willen we een kerkdienst begeleiden, waarin muziek centraal staat.