Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Avondvierdaagse

Zuiderkade Zuiderkade 17, Franeker

Het muzikaal onthalen van de lopers van de jaarlijkse Avondvierdaagse is altijd een mooie gelegenheid om een groot publiek te bereiken. De vrolijke muziek geeft de deelnemers een zetje in de rug om het laatste gedeelte vol te houden naar de plaats waar de medaille wacht.

Italiaans zomerconcert

Hortustuin Hortusstraat, Franeker

Een van de hoogtepunten van het jubileumjaar is het Italiaans zomerconcert. Stelt u zich voor: een zwoele zomeravond, een openluchtconcert met Italiaanse muziek, en ondertussen kunnen genieten van Italiaanse lekkernijen in een mooi versierde en sfeervol verlichte Hortustuin. Dit wordt een memorabel concert!

Toren blazen

Martinikerk Breedeplaats 2, Franeker

Op de oprichtingsdatum 21 juni zal door een klein ensemble boven op de toren van de Martinikerk in Franeker worden gespeeld.

Begeleiding kerkdienst

Martinikerk Breedeplaats 2, Franeker

Het begeleiden van kerkdiensten is een van de vaste activiteiten die jaarlijks op de kalender staan. In het jubileumjaar willen we een kerkdienst begeleiden, waarin muziek centraal staat.

Groots concert Agrarische Dagen

Breedeplaats Franeker Breedeplaats, Franeker

Tijdens de Agrarische Dagen in september 2022 zal Advendo op de Breedeplaats een Proms-concert te geven, waar zowel pop en klassiek aan bod komen. Hierbij komen Henk Poort en Jennie Lena optreden  waarbij Advendo deze artiesten zal begeleiden. Hiervoor zullen arrangementen worden geschreven om deze artiesten perfect te kunnen ondersteunen.  

Workshop Broken Brass

Breedeplaats Franeker Breedeplaats, Franeker

Voor het B-orkest wordt een workshop georganiseerd door een bekende groep muzikanten, Broken Brass. In een drie uur durende workshop wordt de jeugd uitgedaagd om eens anders naar het instrument te kijken. Wisten we dat effecten als Reverb, Delay, Octaver allemaal mogelijk zijn op het instrument? De jeugdgroep wordt opgesplitst in twee groepen. En nadat iedereen deel heeft genomen in beide groepen wordt er een knallende eindpresentatie gegeven op de Breedeplaats. Speelplezier gegarandeerd!

Studieweekend

De Klang Buorren 33, Tzummarum

In het najaar zal er een studieweekend worden gehouden om het voor CMV Advendo gecomponeerde werk en het programma van het Fryske Kryst in te studeren. Uiteraard zal hier ook tijd worden ingeruimd om aan teambuilding te doen.

Première concert

Sporthal De Trije Jan Rodenhuisplein 3, Franeker

Het 100-jarig bestaan van de vereniging is een hele mijlpaal. Om dit te onderstrepen heeft de bekende Britse componist Philip Sparke speciaal voor Advendo het stuk "The Planetarium" geschreven. Tijdens het première concert zal dit stuk voor het eerst ten gehore worden gebracht. Uiteraard zal het programma hieromheen worden opgebouwd. Om het harmonieorkest extra in de spotlight te zetten, zal ook Nederlands kampioen OBK uit Zeist laten zien en horen waar een harmonieorkest toe in…

Kerst in de stad

Binnenstad Breedeplaats 1, Franeker

Het B-orkest zal in de periode naar kerst toe optreden in de binnenstad van Franeker. Hierdoor zal Franeker muzikaal in kerstsfeer komen.

Fryske Kryst

Martinikerk Breedeplaats 2, Franeker

Op zondagmiddag 18 december zal het A-orkest een sfeervolle kerstmatinee verzorgen met bekende Friese artiesten: Piter Wilkens, Iris Kroes, Syb van der Ploeg, Hiske Oosterwijk en Peter van der Zwaag geven acte de présence. Voor dit concert zijn speciale arrangementen geschreven en teksten vertaald naar het Fries. De locatie voor dit bijzonder concert is de grote Martinikerk in Franeker. Koop uw kaarten hier.