Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Reünie-concert

Breedeplaats Franeker Breedeplaats, Franeker

Tijdens het 95-jarig jubileum is er een groot reünieorkest gevormd, bestaande uit leden van het huidige Advendo aangevuld met oud-leden. Totaal waren er meer dan 90 mensen op het podium aanwezig! Na eerst gezamenlijk te hebben gerepeteerd werd er een concert gegeven op de Breedeplaats. Na afloop van het concert was er een lopend buffet georganiseerd voor de leden en oud leden waar veel bijgepraat kon worden. Tijdens het 100-jarig jubileum willen we dit nogmaals…

Kamperen

Franeker

In het weekend na Pinksteren is het de bedoeling te gaan kamperen met het Jeugdorkest.

Avondvierdaagse

Zuiderkade Zuiderkade 17, Franeker

Het muzikaal onthalen van de lopers van de jaarlijkse Avondvierdaagse is altijd een mooie gelegenheid om een groot publiek te bereiken. De vrolijke muziek geeft de deelnemers een zetje in de rug om het laatste gedeelte vol te houden naar de plaats waar de medaille wacht.

Italiaans zomerconcert

Hortustuin Hortusstraat, Franeker

Een van de hoogtepunten van het jubileumjaar is het Italiaans zomerconcert. Stelt u zich voor: een zwoele zomeravond, een openluchtconcert met Italiaanse muziek, en ondertussen kunnen genieten van Italiaanse lekkernijen in een mooi versierde en sfeervol verlichte Hortustuin. Dit wordt een memorabel concert!

Toren blazen

Martinikerk Breedeplaats 2, Franeker

Op de oprichtingsdatum 21 juni zal door een klein ensemble boven op de toren van de Martinikerk in Franeker worden gespeeld.

Begeleiding kerkdienst

Martinikerk Breedeplaats 2, Franeker

Het begeleiden van kerkdiensten is een van de vaste activiteiten die jaarlijks op de kalender staan. In het jubileumjaar willen we een kerkdienst begeleiden, waarin muziek centraal staat.

Groots concert Agrarische Dagen

Breedeplaats Franeker Breedeplaats, Franeker

Tijdens de Agrarische Dagen in september 2022 zal Advendo op de Breedeplaats een Proms-concert te geven, waar zowel pop en klassiek aan bod komen. Hierbij worden (nog aan te trekken) bekende Nederlandse artiesten gevraagd om op te treden en zal Advendo deze artiesten begeleiden. Hiervoor zullen arrangementen worden geschreven om deze artiesten perfect te kunnen ondersteunen.  

Workshop Broken Brass

Breedeplaats Franeker Breedeplaats, Franeker

Voor het B-orkest wordt een workshop georganiseerd door een bekende groep muzikanten, Broken Brass. In een drie uur durende workshop wordt de jeugd uitgedaagd om eens anders naar het instrument te kijken. Wisten we dat effecten als Reverb, Delay, Octaver allemaal mogelijk zijn op het instrument? De jeugdgroep wordt opgesplitst in twee groepen. En nadat iedereen deel heeft genomen in beide groepen wordt er een knallende eindpresentatie gegeven op de Breedeplaats. Speelplezier gegarandeerd!

Studieweekend

Slappeterp

In het najaar zal er een studieweekend worden gehouden om het voor CMV Advendo gecomponeerde werk en het programma van het Fryske Kryst in te studeren. Uiteraard zal hier ook tijd worden ingeruimd om aan teambuilding te doen.

Jeugdfestival

Waadklank, de vereniging van samenwerkende muziekverenigingen van de gemeente Waadhoeke, organiseert jaarlijks een festival waarbij de jeugd centraal staat. Jeugdorkesten uit de gemeente kunnen hier laten zien en horen waar ze toe in staat zijn. Dit is een mooie gelegenheid voor de jeugd om op te treden.