Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Groots concert Agrarische Dagen

Breedeplaats Franeker Breedeplaats, Franeker

Tijdens de Agrarische Dagen in september 2022 zal Advendo op de Breedeplaats een Proms-concert te geven, waar zowel pop en klassiek aan bod komen. Hierbij komen Henk Poort en Jenny Lena optreden  waarbij Advendo deze artiesten zal begeleiden. Hiervoor zullen arrangementen worden geschreven om deze artiesten perfect te kunnen ondersteunen.  

Workshop Broken Brass

Breedeplaats Franeker Breedeplaats, Franeker

Voor het B-orkest wordt een workshop georganiseerd door een bekende groep muzikanten, Broken Brass. In een drie uur durende workshop wordt de jeugd uitgedaagd om eens anders naar het instrument te kijken. Wisten we dat effecten als Reverb, Delay, Octaver allemaal mogelijk zijn op het instrument? De jeugdgroep wordt opgesplitst in twee groepen. En nadat iedereen deel heeft genomen in beide groepen wordt er een knallende eindpresentatie gegeven op de Breedeplaats. Speelplezier gegarandeerd!

Studieweekend

Slappeterp

In het najaar zal er een studieweekend worden gehouden om het voor CMV Advendo gecomponeerde werk en het programma van het Fryske Kryst in te studeren. Uiteraard zal hier ook tijd worden ingeruimd om aan teambuilding te doen.

Jeugdfestival

Waadklank, de vereniging van samenwerkende muziekverenigingen van de gemeente Waadhoeke, organiseert jaarlijks een festival waarbij de jeugd centraal staat. Jeugdorkesten uit de gemeente kunnen hier laten zien en horen waar ze toe in staat zijn. Dit is een mooie gelegenheid voor de jeugd om op te treden.

Première concert

Sporthal De Trije Jan Rodenhuisplein 3, Franeker

Het 100-jarig bestaan van de vereniging is een hele mijlpaal. Dit willen we onderstrepen door een muziekstuk te laten componeren voor onze vereniging. Het muzikale verhaal zal moeten gaan over de historie van Advendo in de context van de historie van Franeker. Denk bijvoorbeeld aan het Planetarium, het kaatsen en de Elfstedentocht. De bekende Britse componist Philip Sparke is benaderd om dit muzikale verhaal in noten te vertalen. Hij is een veel gevraagde en veel…

Kerst in de stad

Binnenstad Breedeplaats 1, Franeker

Het B-orkest zal in de periode naar kerst toe optreden in de binnenstad van Franeker. Hierdoor zal Franeker muzikaal in kerstsfeer komen.

Fryske Kryst

Martinikerk Breedeplaats 2, Franeker

Eind december zal het A-orkest twee sfeervolle kerstconcerten verzorgen met bekende Friese artiesten, een Fryske Krystjûn op zaterdagavond en een matineevoorstelling op zondagmiddag. Voor dit concert zullen speciale arrangementen worden geschreven.