Afsluiting seizoen B-orkest

Het muziekseizoen voor het B-orkest van Advendo werd met een klein concert voor ouders en belangstellenden op woensdag 13 juli afgesloten.

Het orkest, onder leiding van Fokje de Jong, heeft in het afgelopen seizoen diverse optredens in Franeker en kort geleden nog in het Brabantse Berlicum verzorgd. Hierdoor heeft het orkest een breed repertoire opgebouwd, waarvan een gedeelte deze avond ten gehore werd gebracht.
Zo kon het publiek luisteren naar de muziek van K3, Kinderen voor Kinderen, maar ook naar een klassiek stukje muziek dat het verhaal over een butler met een ondeugende hond vertelt.

Onder het publiek was de jeugd sterk vertegenwoordigd, die met grote belangstelling naar het verhaal van Fokje luisterden over de verschillende instrumenten die in het orkest vertegenwoordigd zijn. Voor de pauze werd er afscheid genomen van twee jeugdcommissieleden Jan Haan en Sjoukje Bron die zich vele jaren voor de jeugd van Advendo hebben ingezet.

Na de pauze kreeg een ieder die het wilde de kans om de instrumenten uit te proberen. Vooral het slagwerk en de klarinet waren sterk in trek. Kinderen die lid werden van de vereniging kregen een badge opgespeld en werden met “hun” instrument op de foto gezet. Advendo kan terugkijken op een zeer geslaagde avond.