Hans van Esschoten wint 40e solistenconcours

Franeker – Zaterdag 25 maart hebben in totaal bijna 30 solisten en ensembles deelgenomen aan het 40e solistenconcours van Christelijke Muziekvereniging Advendo Franeker. Hans van Esschoten is daarbij als beste muzikant van het concours beoordeeld. Met zijn euphonium behaalde hij maar liefst 56,9 punten. De jurering was in handen van Harmke Bijlsma. De pianobegeleiding was in handen van Bert Liefers.

Opvallend was het hoge niveau van de solisten en ensembles dit jaar. De prijs voor de beste solist bij de jeugd is gewonnen door Ingrid Elkerbout op dwarsfluit met een totaal van 53 punten. De prijs voor het beste ensemble bij de jeugd werd gewonnen door Rixt Jorritsma en Ingrid Elkerbout, beide op dwarsfluit.

Bij de senioren is de prijs voor het beste ensemble gewonnen door een deel van de trompetsectie bestaande uit Klaas de Beer, Tina Kijgsman, Mona Alkema en Cor Koopmans. Zij speelden onder begeleiding van Thom de Haan op slagwerk.

Jesse Elkerbout mocht de publieksprijs in ontvangst nemen. Hij won daarmee een dinerbon van Pizzeria Toscanini. Wisse Broersma won de aanmoedigingsprijs. Dit betrof een cadeaubon van Mollema Music World. Op bijgaande foto Ingrid Elkerbout (links) en Rixt Jorritsma (rechts).