Jesse Elkerbout wint 38e solistenconcours Advendo Franeker

Franeker – Zaterdag 26 mei hebben in totaal bijna 30 solisten en ensembles deelgenomen aan het 38e solistenconcours van Christelijke Muziekvereniging Advendo Franeker. Jesse Elkerbout is daarbij als beste muzikant van de dag beoordeeld. De jurering was in handen van Jappie Kuipers. Bert Liefers heeft tijdens het concours de pianobegeleiding verzorgd.

 

In de middag hebben de jeugdleden hun muzikaliteit laten horen. Het niveau lag bij alle deelnemers hoog en iedereen heeft erg goed gepresteerd. De prijs voor de beste solist bij de jeugd (tot en met een B-diploma) is gewonnen door Jesse Elkerbout op altsaxofoon met een puntentotaal van 54 punten. Daarmee verdiende hij een eerste prijs met lof. Jannemein Wiersma op dwarsfluit nam de prijs voor de beste jeugdige solist met minimaal een C-diploma in ontvangst. De prijs voor het beste groepsoptreden bij de jeugd is gewonnen door Berber Talma en Jannemein Wiersma. Christian Pennaertz mocht de aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen.

 

’s Avonds was het de beurt aan de senioren. Daar is de prijs voor beste solist gewonnen door Cor Hanenburg op altsaxofoon met een totaal van 52,5 punten. Met het werk Faintaisie van Demersseman maakt hij het niet alleen zichzelf, maar ook de pianist bijzonder lastig. Maar het resultaat mocht er zijn.

 

De eerste prijs voor groepen bij de senioren is dit jaar gewonnen door de het saxofoonkwartet bestaande uit Jaap Osinga, Cor Hanenburg Suzanna Hoeksma en Jitty van der Kuur. Ze speelden op een ludieke wijze de introtune van het programma Hea! van Omrop Fryslân. De publieksprijs ging tevens naar dit zelfde saxofoonkwartet