Kerstconcert – 18 december 2004

Het Kerstconcert was ook dit jaar weer de moeite van het bezoeken waard. Het A-orkest presenteerde zich dit concert voor het eerst met de nieuwe dirigent Peter Kleine Schaars. Naast het orkest was er ook dit jaar weer de medewerking van een koor, twee koren om precies te zijn. Dit jaar werd het A-orkest bijgestaan door het Peizer Kamerkoor en Moderato Cantabile, beide onder leiding van Nana Tchikhinashuvili.

De koren lieten zich van hun beste kant zien met een gevarieerd programma. Verschillende werken van bekende componisten, zoals Bruckner (Locus Iste), Grieg (Ave Maris Stella) en Tchaikovsky (Otce Nas), passeerden de revue. Opmerkelijk was het solo-optreden van Nana Tchikhinasvili, zij zong, begeleid door piano, onder andere verschillende werken van Handel en Mozart.

Advendo liet van zich horen met specifieke Kerstwerken, onder andere A Chrismas Festival (Leroy Anderson), Polish Christmas Music (Johan de Meij) en Carol of the Shepherds (Philip Sparke). Naast deze werken ook de premiere van Hymn of the Highlands van Philip Sparke.

Zowel voor publiek als voor de muzikanten en de zangers een zeer geslaagde, gevarieerde avond.