Quattro concert Doornspijk

Advendo heeft zaterdag 22 november haar medewerking verleend aan een quattro concert in Doornspijk. Het orkest werd georganiseerd door Christelijk muziekvereniging Juliana uit Doornspijk. Aan het concert hebben de volgende orkesten deelgenomen:

CMV Jouster fanfare uit Joure, opgericht in 1961, komt uit in de eerste divisie en staat o.l.v. dirigent Siemen Hoekstra.
CMV “Advendo”, een harmonie orkest uit Franeker, komt uit in de 2e divisie en geniet net als de Jouster fanfare een goede bekendheid in Friesland.
In het orkest van Advendo spelen 70 muzikanten. Het orkest verkeerd in de gelukkige omstandigheden dat het een bijna volledige bezetting heeft. Daarmee is het een volwaardig harmonieorkest waarin alle instrumenten die bij zo’n bezetting behoren bespeeld worden. Het A-orkest staat o.l.v. dirigent Pieter Bosma.
Hasselts fanfare, is opgericht in 1896 en komt uit in de 2e divisie. De vereniging heeft enkele Koninklijke onderscheidingen mogen ontvangen. In het jaar 1996 werd de Koninklijke Erepenning toegekend vanwege het 100-jarig bestaan. Het A-orkest staat o.l.v. dirigent Floris de Wever.
CMV Juliana, de organisator van het Quattro concert, komt uit in de 3e divisie.
In 2013 heeft Juliana haar eeuwfeest mogen vieren. Dit werd met verschillende activiteiten gevierd, als afsluiting werd een geweldig Jubileumconcert georganiseerd. CMV Juliana heeft i.v.m. haar 100 jarig bestaan een Koninklijke Erepenning mogen ontvangen. De vereniging is dan ook trots dit Quattro concert te mogen organiseren waar iedere muziekliefhebber aan zijn trekken zal komen. doornspijk1