Speciale compositie ter ere van 100-jarig Advendo

Franeker – Op 21 juni 2022 is het officieel zover. Christelijke Muziekvereniging Advendo is jarig en wordt maar liefst 100 jaar. Met recht een ‘oude dame’, maar gelukkig nog steeds gezond en springlevend.  Komend jaar staat natuurlijk in het teken van onze 100ste verjaardag. Deze mijlpaal gaan we uitgebreid vieren met prachtige concerten met grote artiesten, bijzondere samenwerkingen en natuurlijk een reüniedag voor onze oud-leden. Maar naast al deze feestelijkheden hebben we een grote wens. We willen heel graag een muziekstuk laten componeren speciaal voor (het 100 jarige jubileum van) Advendo. Een compositie voor Franeker over Franeker. 


Onze jeugd is druk in de weer geweest om alle highlights van Franeker in een filmpje te verwerken, welke als inspiratie dient voor de Britse componist Philip Sparke. Hij beschrijft in de compositie het universum zoals te bewonderen is in het Planetarium, het kaatsen en de gezelligheid op het Sjûkelân tijdens de jaarlijkse PC, de psalmen en gezangen die vol overgave gezongen worden in de Martinikerk, de barre omstandigheden en de heroïek horende bij de Elfstedentocht, maar ook horen we in het stuk het oude Academieverleden van Franeker en de prachtige grachten die door de karakteristieke binnenstad slingeren.


Voor deze compositie is echter veel geld nodig. U kunt ons hierbij helpen door één (of meerdere) maten van onze compositie te sponsoren d.m.v. crowdfunding. Via onderstaande link komt u terecht op de speciale pagina voor de crowdfundingsactie. Afhankelijk van uw donatie zorgen wij uiteraard ook voor een tegenprestatie. Mogen wij op uw hulp rekenen? Onze dank is zeer groot!!!

https://www.voordekunst.nl/projecten/12498-compositie-voor-100-jaar-oude-dame