Swingend Donateursconcert 2005

In een vrijwel volle Koornbeurs traden alle orkesten van Advendo op voor donateurs en andere belangstellenden tijdens het jaarlijkse Donateursconcert.

Na het welkomstwoord van de voorzitter bracht het A-orkest drie composities ten gehore. Als intro Generations Fanfare daarna “Hymne of the Highlands” van Philip Sparke en als laatste Lilo and Stitch, een potpouri van Elvis Presley nummers uit de gelijknamige tekenfilm.

Na het A-orkest was het podium voor het C-orkest. Voor dit orkest was deze uitvoering natuurlijk reuze spannend. De tien beginnelingen van Advendo stonden hun mannetje, hoewel de vrouwen in de meerderheid waren. Het C-orkest liet van zich horen met stukken uit “In Concert” van Jacob de Haan.

Na de pauze was het de beurt aan het B-orkest. Het B-orkest liet merken dat ze duidelijk progressie hadden doorgemaakt. Dit was te merken aan het werk ‘Variatione in Blue” van Jacob de Haan dat vol overtuiging werd gebracht.

Als laatste was het A-orkest weer aan de beurt. Als eerste kwam een stuk van Fransesco Cesarini aan bod; het vijfdelige “Tom Sawyer Suite”. Hierna was het de beurt aan de “lichtere” werken. Lichter in de zin van het genre, de werken zijn lastig genoeg. Tijdens het laatste nummer “Dance Party”, een verzameling oud-Hollandse liedjes in een bewerking van dirigent Peter Kleine Schaars ging het publiek uit zijn dak op nummers als Dikkertje Dap en In Holland staat een huis. Eerlijk is eerlijk; slechts weinigen hebben deze oud-Hollandse liedjes op een dergelijke swingende manier beluisterd.