Advendo Franeker viert haar 95-jarig bestaan met groots jubileumconcert

Dit jaar bestaat Christelijke muziekvereniging Advendo 95 jaar en dat werd afgelopen zaterdag 15 juli groots gevierd met een jubileumconcert op de Breedeplaats in Franeker.

De aftrap van het concert werd verzorgd door het Jeugdorkest onder leiding van Siemen Hoekstra. Er werd onder andere muziek gespeeld uit de musical van The Lion King. Prachtig om te zien hoe de jongste leden van de vereniging er een muzikaal feestje van kunnen maken.

 

Vervolgens was het de beurt aan het A-orkest. Speciaal voor deze gelegenheid is een arrangement geschreven van het nummer ‘When we were young’ van zangeres Adèle. Het arrangement is van de hand van Erik Althuisius, hoornist bij de vereniging. Het A-orkest vervolgde het programma met een bewerking van het nummer Innuendo van Queen en A tribute to Ray Charles.

 

Tot slot was het de eer aan het zogenaamde reünie-orkest dat bestond uit oud-leden van Advendo en de muzikanten van het huidige A-orkest. Daarmee zaten er ongeveer 120 muzikanten op het podium. Het reünie-orkest was in de ochtend voor het eerst in de volledige samenstelling bij elkaar om te oefenen en het resultaat was gelijk overweldigend. Prachtig wat voor klank er ontstond met een dergelijke hoeveelheid muzikanten. Het massaal aanwezige publiek genoot zichtbaar van het spektakel. Tijdens het concert werd het publiek toegesproken door oud-voorzitter Jacques Elkerbout.

 

Ter afsluiting van het jubileumconcert was er voor leden en oud-leden nog een receptie in Grand Café de Doelen waar al gefilosofeerd werd over het 100-jarig jubileum dat nog een veel groter spektakel moet gaan worden.

 

Van het concert maakte fotograaf Jelle Zijlstra bijgaande foto-compilatie