Advendo maakt zich op voor wereldprimeur

Met het spectaculaire concert tijdens de Agrarische Dagen in Franeker nog vers in het geheugen zijn de muzikanten van Advendo druk bezig met de voorbereidingen op een concert dat een nieuw hoogtepunt moet worden. Op zaterdag 5 november aanstaande zal Advendo namelijk in sporthal ‘De Trije’ met een wereldprimeur komen! Er zal deze avond een gloednieuw muziekstuk uitgevoerd worden.

Dit muziekstuk is speciaal gecomponeerd door Philip Sparke, een van de grotere namen binnen de HaFaBra-wereld, ter ere van het 100-jarig jubileum van Advendo. Sparke liet zich inspireren door Franeker en het Eise Eisinga Planetarium en hij heeft zijn uiterste best gedaan om alle planeten die in het planetarium te bewonderen zijn op treffende wijze te vertolken.

Om de avond wat extra glans te geven gaat Advendo de samenwerking aan met het Eise Eisinga Planetarium en zullen tijdens de uitvoering unieke beelden van de planeten worden getoond.

Advendo zal naast The Planetarium nog drie andere werken ten gehore brengen en heeft daarbij ook nog een aantal speciale gasten uitgenodigd om een avondvullend programma aan te kunnen bieden. Eerste-divisie harmonieorkest O.B.K. Zeist onder leiding van dirigent Arnold Span zal namelijk de andere helft van het programma voor haar rekening nemen en er zodoende voor zorgen dat de toeschouwers een variërend en gedenkwaardig programma voorgeschoteld krijgen.

Het concert is gratis te bezoeken het programma begint om 20.15 uur. De zaal is geopend vanaf 19.45 uur.