Geslaagd Adventsconcert jeugdorkest Advendo

Woensdag 19 december hebben de jeugdorkesten van Advendo een zeer geslaagd Adventsconcert gegeven in De Driesprong aan de Salverderweg te Franeker. Zij trakteerden het publiek op een sfeervolle avond met een afwisselend programma.

Onder grote publieke belangstelling opende het B-orkest het concert met het spelen van ‘Komt allen tezamen’. Hierna gaf het opstaporkest zijn allereerste optreden van het seizoen. Dit orkest bestaat uit leerlingen die nog maar net muziekles hebben en sinds vorige week leren samenspelen. Het was verbazingwekkend om te zien hoe muzikaal deze jongste leden al zijn. Vervolgens heeft het B-orkest het muzikale stokje overgenomen en een aantal kerststukken ten gehore gebracht.

Het hoogtepunt van de avond betrof de uitvoering van de 5e symfonie van Beethoven .Van dit klassieke stuk werd een moderne compositie gespeeld. Ook erg bijzonder was het eerste optreden van het fluitensemble dat uit zes fluitsites bestaat van het B-orkest. Zij brachten een aantal meerstemmig traditionele kerstnummers ten gehore.

De beide jeugdorkesten staan onder leiding van Fokje de Jong. Zij presenteerde tevens deze avond. Tijdens het concert was het thema “Doe open die deur”. Er werd een aantal deuren geopend waarbij achter elke deur een verhaal of muziekstuk naar voren kwam. Het openen van deuren was een leuke afwisseling tussen de muziekstukken. Al met al was het een zeer afwisselende en geslaagde avond die volgend jaar zeker een vervolg krijgt.