Erik Althuisius wint 39e solistenconcours Advendo Franeker

 

Zaterdag 25 mei hebben in totaal bijna 20 solisten en ensembles deelgenomen aan het 39e solistenconcours van Christelijke Muziekvereniging Advendo Franeker. Erik Althuisius is daarbij als beste muzikant van het concours beoordeeld. De jurering was in handen van Bienze IJlstra. De pianobegeleiding was in handen van Bert Liefers.

Opvallend was het hoge niveau van de solisten en ensembles dit jaar. De prijs voor de beste solist bij de jeugd is gewonnen door Jolijn Althuisius op klarinet met een totaal van 54,5 punten. Daarmee verdiende Jolijn een eerste prijs met lof. De prijs voor het beste ensemble bij de jeugd werd gewonnen door het duo Laura Heijmans en Jolijn Althuisius, beide op klarinet.

Bij de senioren is de prijs voor het beste ensemble gewonnen door Suzanna Hoeksma op saxofoon en Bouke Ansing op piano. Beste solist bij de senioren was Erik Althuisius op hoorn. Erik bracht het werk ‘Morceau de Concert‘ van C. Saint-Saëns ten gehore. Hij werd met een totaal van maar liefst 56 punten tevens overall winnaar van de avond.

Joa Stolk mocht voor haar prachtige vertolking van ‘Suite from the Victorian kitchen garden’ de publieksprijs in ontvangst nemen. Ze won daarmee een dinerbon van Pizzeria Toscanini. Hannah de Jong won de aanmoedigingsprijs. Dit betrof een cadeaubon van Mollema Music World.

 

Op bijgaande foto het volledige saxofoonensemble van Advendo. Foto: Erik Althuisius