Herdenkingsconcert 4 mei

Voorafgaand aan de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei zal dit jaar een herdenkingsconcert plaatsvinden waaraan Christelijke muziekvereniging Advendo haar medewerking verleent.

Het programma start om 18:45 in de Katholieke Kerk aan de Godsacker 11 te Franeker. De voorzitter van het 4 mei Comité, burgemeester Fred Veenstra verzorgt het welkomstwoord. Columnist Ate de Jong en Muziekvereniging Advendo nemen de aanwezigen vervolgens mee op een literaire en muzikale reis.

Tijdens het herdenkingsconcert worden bijzondere werken gespeeld. Zo zal het levensverhaal van Anne Frank worden verteld door middel van een muzikale bewerking. Daarnaast zal tijdens het concert de violiste Romana Porumb ook een aantal indrukwekkende werken spelen waaronder Schindler’s List.

Om ca 19.45 uur is het programma in de Katholieke Kerk afgelopen, waarna de stille tocht zal plaatsvinden naar het bezinningsmonument op het Martiniplantsoen. Op het Martiniplantsoen zal vervolgens de bloemlegging plaatsvinden. Na de bloemlegging wordt de stoet ontbonden op de Godsacker waarna er gelegenheid is om gezamenlijk een kop koffie te drinken in de Katholieke Kerk.

U bent allen van harte welkom op maandag 4 mei om 18:45 in de Katholieke Kerk aan de Godsacker 11 te Franeker. Het herdenkingsconcert is gratis toegankelijk.

afbeelding herdenkingsconcert