Muzikaal spektakel Afsluiting Blazerstoer

Op woensdag 10 april is door de kinderen van de Blazerstoer een slotconcert gegeven in een bomvolle Driesprong te Franeker. Het was een geweldig optreden waarbij veel muzikaal talent te zien was.

blazerstoer2013

De afgelopen 5 weken hebben de kinderen van de groep 5 van CBS de Toermalijn druk gemusiceerd in het kader van het project ‘Blazerstoer’. Het project was een samenwerking tussen CMV Advendo, CBS ‘de Toermalijn en Centrum voor de Kunsten en Ritmyk. Tegen een kleine vergoeding kregen de kinderen les van muziekdocenten en mochten ze het instrument mee naar huis nemen om te kunnen oefenen. Dit heeft geresulteerd in een echt beginnersorkest, namelijk ‘de Blazerstoer’. Het orkest bestond uit 32 kinderen met een bezetting van klarinetten, dwarsfluiten, saxofoons, trompetten, trombones en hoorns.

Woensdagavond 10 april heeft de ‘Blazerstoer’ gezamenlijk een optreden verzorgd met het Opstap- en B-orkest van Advendo in ‘de Driesprong’. Dit onder grote publieke belangstelling van ouders, familieleden en andere muziekliefhebbers. Het publiek kon horen hoe snel de kinderen zich het instrument al eigen hadden gemaakt. Dit belooft wat voor de toekomst! Als uitsmijter werden alle drie orkesten samengevoegd en speelden ongeveer 60 jonge Franeker muzikanten gezamenlijk nog een swingend stukje muziek.