Optreden opstaporkest bij Ritmyk

Op zaterdag 30 juni heeft het opstaporkest een heuse muziektour gemaakt. ’s Ochtends stonden er twee kleine optredens op het programma bij de muziekschool in Harlingen.

Onder leiding van Jaap Kastelein (Fokje de Jong was druk bezig met de voorbereidingen voor het jeugdprom die middag in Franeker) werd het publiek getrakteerd op een vijftal muziekstukken. Na een kleine pauze, waarin de kinderen een kijkje konden nemen in de muziekschool van Harlingen, werd er aan het einde van de ochtend nog een klein optreden gegeven.

Hierna vertrok het opstaporkest richting Franeker voor een korte lunchpauze. Hierna werd er bij de muziekschool in Franeker het slagwerk opgesteld, de stoelen klaargezet en de instrumenten uitgepakt. Vervolgens zaten de opstappers klaar en werd het publiek en de voorbijgangers in Franeker getrakteerd op vrolijke en ritmische muziek. Omdat het zonnetje scheen, kon er heerlijk buiten worden opgetreden.

Nadat de opstappers daar ook twee keer hadden opgetreden, konden ze op tijd richting de Breedeplaats om te luisteren naar het jeugdprom.