Jeugdpromsconcert 2012

Op zaterdag 30 juni werd er al vroeg in de ochtend een podium met tent op de Breedeplaats in Franeker opgebouwd. Gelukkig bleek de tent ’s middag niet nodig te zijn om te kunnen schuilen voor de regen, maar konden de muzikanten heerlijk in de luwte en in de schaduw zitten.

Vanaf 14:00 werd er een heus promsconcert gegeven en kon het publiek maar liefst twee uren luisteren naar live muziek dat ten gehore gebracht werd door een 50-koppig orkest onder leiding van Fokje de Jong en Fenny Haagsma. Jeugdleden van de verenigingen CVM Advendo, Stedelijk Muziekkorps Harmonie en Excelsior XS-Schraard brachten een zeer gevarieerd muziekprogramma ten gehore van pop-, film- en rockmuziek tot Nederlandstalige hits! Ook de jeugdafdelingen van de Sternse Slotlanders; Starters, Kids en de Jeugdband lieten zich horen en zien.

De liveband Free Floating (bestaande uit Jeremy Kemper (gitaar), Erik de Groot (basgitaar), Thomas Schiphof (drums) en Elsa Brouwer (zang)) ondersteunde het orkest en speelde ook een aantal eigen nummers. Zangeres Elise Hoornweg van Rij, leerling van CVK/Ritmyk, zong een aantal nummers samen met het grote orkest.

Het geheel werd deze middag gepresenteerd door Raynaud Ritsma, zanger van de band Vangrail en presentator van het Omrop Fryslan-programma Tsjek.