PromsNight – 13 oktober 2012

Een groots muzikaal feest voor jong en oud!

Op zaterdag 13 oktober 2012 wordt in evenementenhal ‘De Trije’ in Franeker voor het eerst de PromsNight georganiseerd. De PromsNight beloofd een groots muzikaal evenement te worden met dit jaar medewerking van o.a. 3JS, Lisa Lois, TILT, Hessel (van Terschelling), Wiebe van Dijk en CMV Advendo.

Een aantal Franeker ondernemers speelde al enige jaren met het idee om een groots muzikaal evenement te organiseren in Franeker. Ook had CMV Advendo in het kader van haar 90-jarig bestaan voornemens om een jubileumconcert te organiseren. Deze vereniging heeft sinds haar 75-jarig bestaan elk lustrum gevierd met een groots opgezet Promsconcert. Besloten is om nu de krachten te bundelen in de Stichting PromsNight Franeker en gezamenlijk een muzikaal evenement te organiseren.

Het programma
Na enkele maanden voorbereiding is het programma eindelijk rond en het resultaat mag er zijn. Er zijn enkele landelijke, maar ook regionaal bekende artiesten die hun medewerking verlenen aan deze avond.

De eerste band die deelt uit maakt van het programma is de Volendamse band 3JS. De landelijk bekende band met zanger Jan Dulles is de laatste jaren met name bekend geworden door vele optredens op radio en televisie. Met een Rembrandt Award en een Zilveren Harp op zak, hun vaste tv-optreden in De Zomer Voorbij, een nummer 1 hit met Ellen ten Damme, uitverkochte optredens in de HMH en bovendien nog hun deelname aan het Eurovisie Songfestival, zit het wel snor met de reputatie van 3JS.

Ook treedt Lisa Lois op tijdens de PromsNight in Franeker. Lisa is het meest bekend van het tv-programma X-Factor. Met haar warme, krachtige stemgeluid en nuchtere persoonlijkheid wint ze uiteindelijk het programma en scoort ze een enorme nummer 1 hit met de Leonard Cohen-klassieker ‘Hallelujah’. Na het winnen van X-Factor neemt ze haar succesvolle album ‘Smoke’ op met enkele meeslepende popliedjes als de single ‘No Good For Me’ en ‘Promises, Promises’.

Het meest bijzondere optreden van de avond zal ongetwijfeld die van Hessel zijn. Hij komt speciaal terug van Terschelling om nog een keer in zijn geliefde ‘Trije’ te staan. Hij heeft hier namelijk in 1989 ook al eens opgetreden, waar toen zijn live album ‘Live in Frjentsjer’ is opgenomen. Hessel treedt al sinds 1972 op in zijn eigen café ‘de Groene Weide’ op Terschelling. Hij werd onder andere bekend met zijn hits ‘She’s flying to America’ en ‘Terug naar Terschelling’.

Naaste deze nationaal bekende artiesten maakt ook de Harlinger zanger Wiebe van Dijk deel uit van het programma. Wiebe, een artiest in hart en nieren, is vooral bekend door zijn optredens met de Wiebe van Dijk Superband. Inmiddels bestaat de band niet meer, maar toch treedt hij nog regelmatig op. Vorig jaar heeft Wiebe bijvoorbeeld samen met CMV Advendo opgetreden tijdens de donderdagavond van de Agrarische Dagen. Bij een sfeervol verlichte Rooms Katholieke Kerk wist Wiebe er een veelzijdig muzikale avond van te maken.

Het Franeker harmonieorkest CMV Advendo gaat met de artiesten een deel van de avond invullen. Er gaan ongetwijfeld bijzondere combinaties ontstaan waarbij de artiesten begeleid worden door het orkest. Advendo heeft sinds haar 75-jarig bestaan elk lustrum gevierd met een groots opgezet Promsconcert met in het verleden onder andere medewerking van Ernst Daniël Smid, Madeline Bell, Bastiaan Ragas, Cor Bakker, Piter Wilkens en vele andere artiesten.

De avond wordt muzikaal ondersteunt door de Brabantse band TILT. Deze vijf mans formatie staat het hele jaar door op vele muzikale evenementen, maar ze zijn ook als begeleidingsband vaak in de studio’s van Radio 538 en 3FM te vinden. De band beheerst dan ook bijna elk muziekgenre en dat is precies wat deze avond compleet maakt.
Na het officiële programma neemt de band het podium over om er tot in de late uurtjes een groot feest van te maken!

Het geheel wordt gepresenteerd door Remon de Jong, beter bekend als Rapper Remon.

Meer informatie over de PromsNight en de artiesten is terug te vinden op de website promsnight.nl.

Kaarten voor deze bijzondere avond kosten €22,50 euro en zijn verkrijgbaar op de website promsnight.nl, bij de voorverkoopadressen en bij Advendoleden.