Topprestaties tijdens 41e solistenconcours

Zaterdag 13 april hebben in totaal meer dan 30 solisten en ensembles deelgenomen aan het 41e solistenconcours van Christelijke Muziekvereniging Advendo Franeker. Jesse Elkerbout is daarbij als beste muzikant van het concours beoordeeld. Met zijn altsaxofoon behaalde hij maar liefst 59,5 punten. Daarmee was het een eerste prijs met lof. De jurering was in handen van Jan Wijenberg. De pianobegeleiding was in handen van Bert Liefers.

Opvallend was het hoge niveau van de solisten en ensembles dit jaar. De prijs voor de beste solist bij de jeugd is gewonnen door Imre de Beer op trombone met een totaal van 56 punten. De prijs voor het beste ensemble bij de jeugd werd gewonnen door Iris Woudstra en Ingrid Elkerbout, beide op dwarsfluit.

De prijs voor het beste ensemble overall is gewonnen door de trombonesectie inclusief de jeugd bestaande uit Anne-Wil Bartlema, Wisse Broersma, Imre de Beer, Lars de Haan, Michel Oegema, Sjoerd Bartlema en Dirk Oegema. Ook het aanwezige publiek waardeerde dit optreden met de publieksprijs.

Op bijgaande foto de winnaars van de prijs voor het beste ensemble en de publieksprijs.