Uniek HaFaBra-concert in Menaam 8 juni

Op zaterdag 8 juni organiseert CMV Excelsior Schraard in samenwerking met Brassband Halleluja Menaam en Advendo Franeker een Hafabra-concert in Menaam. Een unieke avond waar drie orkestvormen te horen zijn: harmonie, fanfare én brassband.

Harmonie Het harmonieorkest dat ervoor zorgt dat ook de klanken van instrumenten zoals de klarinet en de fagot in de sporthal klinken, is Advendo Franeker onder leiding van Siemen Hoekstra. Voor het 65-koppige orkest is het HaFaBra-concert, na een intensief jubileumjaar in 2022 en een succesvol concoursjaar in 2023, pas het derde optreden van dit jaar.

Tijdens dit optreden laat Advendo zien dat ze een veelzijdige vereniging is met veelzijdige muzikanten. Dat blijkt uit de muziek die varieert van klassiek tot modern. Maar ook uit de muzikanten. Zo is er veel ruimte voor solo’s. En de bespeelster van de contrabas bespeelt ook een instrument dat ze, in tegenstelling tot haar grote en zware contrabas, fluitend meeneemt naar repetities en concerten.

Fanfare CMV Excelsior Schraard is een bloeiende muziekvereniging, opgericht in 1922. Schraard is een klein terpdorp gelegen tegen de Afsluitdijk, in de gemeente Súdwest Fryslân. Excelsior is gepassioneerd en ambitieus met muziek bezig. De vereniging heeft zich het laatste decennium ontwikkeld van een dorpsfanfare uit de vijfde divisie naar een fanfare die nu uitkomt in de eerste divisie. Sinds november 2023 staat Excelsior onder leiding van dirigent Gijs Heusinkveld. Fanfare Excelsior is initiatiefnemer van deze avond en heeft een gevarieerd programma samengesteld.

Brassband Brassband Halleluja Menaam maakt het drietal voor deze avond compleet. Muziekvereniging Halleluja werd opgericht op 8 november 1892. Hiermee is Halleluja één van de oudste muziekverenigingen in Friesland en Nederland. Oorspronkelijk was Halleluja een fanfare, maar in 1966 werd gekozen voor een nieuwe opzet en ging de verenging verder als brassband.

Muzikaliteit en plezier staan altijd voorop binnen de band. Deelnames aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen en concoursen zijn verschillende keren beloond met mooie prijzen. In Menaam verzorgen zij regelmatig concerten. Zoals het concert ter ere van het 130-jarig jubileum met sopraan Melissa van Voorst en het jaarlijkse Lenteconcert. Halleluja staat sinds februari 2024 onder leiding van Nynke Jaarsma. Geniet tijdens deze avond van de mooie klanken van de koperinstrumenten die de brassband kenmerkt.

Laat je verrassen

Meer dan voorgaande willen we nu nog niet prijsgeven. Om erachter te komen wat deze orkesten in hun mars hebben, is de opdracht duidelijk: neem een kijkje in de Roelengahal en geniet van alle drie de orkesten. We verwelkomen jullie graag tijdens dit unieke Hafabra-concert in de Roelengahal in Menaam. Kaarten zijn vanaf 19.15 uur verkrijgbaar aan de kassa. Kom op tijd, want vol is vol!

Alle informatie op een rij

· Zaterdag 8 juni

· Roelengahal, Rypsterdyk 23 in Menaam

· Inloop vanaf 19.15 uur

· Aanvang om 19.45 uur

· Entree €5