Voorjaarsconcert 2012

Image

Het is een bijzonder jaar voor Advendo. De vereniging bestaat namelijk 90 jaar. Ook in dit jubileumjaar geeft Chr. Muziekvereniging ‘Advendo’ weer haar jaarlijkse Voorjaarsconcert. Dit jaar staat het concert in het teken van de jeugd. Het is het debuutconcert van het nieuwe opstaporkest.

Binnenkort gaat het A-orkest naar het concours in Hoogezand. Hiervoor zijn de voorbereidingen al in volle gang. Op het voorjaarsconcert wil het A-orkest, o.l.v. Pieter Bosma, graag laten zien hoe de vorderingen in de werken ‘Praise Jerusalem’ van Alfred Reed en ‘Two Symphonic Interludes’ van Harrie Janssen zijn.

Zowel het opstaporkest als het B-orkest zullen ook hun kunnen graag demonstreren. Het B-orkest o.l.v. Fokje de Jong zal een gevarieerd programma brengen met eigentijdse muziek voor jeugdorkest. Het opstaporkest, tevens onder de leiding van Fokje de Jong, is in januari begonnen en geeft haar debuutconcert op deze avond.

Ook zal er, volgens een goede traditie, door de orkesten weer gezamenlijk opgetreden worden.

Het concert wordt gehouden op zaterdag 24 maart in Theater de Koornbeurs te Franeker. De aanvang is om 19.45u.

De toegang is €7,50. Donateurs ontvangen per kortingsstrook een euro korting. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree.