Voorjaarsconcert CMV Advendo druk bezocht

Zaterdagavond 21 maart heeft CMV Advendo weer haar jaarlijkse voorjaarsconcert gegeven in de Koornbeurs te Franeker. Naast Advendo waren er onder andere optredens van het Northern Horn Ensemble en de jonge leden van het project OrkestSpul. Tijdens het concert is Jaap Osinga onderscheiden voor zijn 50 jarig lidmaatschap. Ella Krikke en Suzanna Hoeksma zijn onderscheiden voor een muzikale carrière van 25 jaar.

 

De avond werd geopend door het A-orkest onder leiding van Pieter Bosma. Er werden vier delen van de compositie Windows of the World ten gehore gebracht. Het betreffen vier zeer afwisselende delen waarbij ook een groot aantal solisten de kans kreeg om zich te laten horen.

Vervolgens heeft het Northern Horn Ensemble 2 indrukwekkende muziekstukken laten horen. Het betrof de werken Titanic Fantasy en La Danza. Het was zeer indrukwekkend hoe de twaalf hoornisten onder leiding van Pieter Bosma de bijzondere klanken van de hoorn naar voren lieten komen.

Daarna hebben de kinderen van OrkestSpul het muzikale stokje overgenomen. De jonge muzikanten hebben ongeveer zes weken muziekles gehad op de basisschool en hebben in die korte tijd al een leuk muzikaal programma kunnen opbouwen. Daarna heeft een kleine 20 leerlingen nog een aantal liedjes gezongen.

Het B-orkest heeft na de pauze onder leiding van Ronald Slager het een drietal afwisselende werken ten gehore gebracht. Tijdens het stuk U.S. City Trip werden de bezoekers de bezoekers meegenomen op een muzikale reis langs New York, New Orleans en Las Vegas.

Tijdens de avond zijn ook drie insignes uitgereikt. Jaap Osinga was dit jaar 50 jaar lid van Advendo en is daarvoor onderscheiden. Jaap werd daarbij ook bedankt voor het vele bestuurswerk dat hij voor de vereniging heeft gedaan. Daarnaast zijn insignes uitgereikt aan Ella Krikke en Suzanna Hoeksma. Zij zijn beide al 25 jaar muzikaal actief.

In de pauze is een groot aantal bezoekers in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse verloting. Twee bezoekers werden verrast met volledige schoonheidsbehandeling. Deze hoofdprijs is aangeboden door Schoonheidssalon Jaquelien. De overige prijzen zijn mede mogelijk gemaakt door Huhtamaki. De foto’s zijn gemaakt door Jelle Zijlstra.

 

 

JEZ_4949_2427 JEZ_4849_2353 JEZ_4861_2372 JEZ_4881_2390 JEZ_4883_2391 JEZ_4892_2398 JEZ_4907_2405