Dirk Oegema 50 jaar lid van Advendo

Afgelopen zaterdag was Theater de Koonbeurs het toneel voor het Voorjaarsconcert van Chr. Muziekvereniging ‘Advendo’. Onder leiding van dirigent Siemen Hoekstra waren zowel het A-orkest als het jeugdorkest te beluisteren met een gevarieerd programma.

Tijdens het concert is een drietal jubilarissen gehuldigd. Eric van de Rijdt en Pyt Jon Sikkema zijn beide onderscheiden voor hun 25-jarig lidmaatschap van de vereniging. De muzikale glazenwasser Dirk Oegema is onderscheiden voor zijn 50-jarig lidmaatschap. Wethouder Caroline de Pee heeft daarbij een korte toespraak gehouden en de insigne opgespeld.

Op 1 september 1968 is Dirk Oegema lid geworden van Advendo Franeker. Hij heeft in de loop der jaren op heel wat instrumenten gespeeld. Zo is Dirk in eerste instantie begonnen op een oude bugel die bijna elke week gesoldeerd moest worden. Later is hij overgestapt op trompet. Daarna speelde hij slagwerk, trombone, en bas. Op dit moment speelt Dirk bastrombone bij het A-orkest.

Muziek maken zit Dirk in zijn bloed. Zo was hij de inspirator en spelend voorzitter van het bekende dweilorkest “De Sterrekiekers”, die door heel Nederland en zelfs in het buitenland optraden. Daarnaast weet menig vereniging hem te vinden als ze een muzikant te kort komen. Er zijn weken bij dat hij elke avond op pad is om te ‘blazen’. Er lijkt gelukkig nog geen einde te komen aan de muzikale carrière van Dirk. Dat is goed nieuws want zo kan iedereen nog lang genieten van dit muzikaal talent.