Voorjaarsconcert CMV Advendo zaterdag 23 maart

Ook dit jaar geeft Chr. Muziekvereniging ‘Advendo’ weer haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Het concert zal plaatsvinden op zaterdag 23 maart om 19:30 uur in Theater De Koornbeurs te Franeker.

 

Tijdens het concert zijn zowel het A-orkest als het jeugdorkest te beluisteren. Daarbij varieert het programma van klassieke werken tot moderne popsongs, die onder leiding van muzikaal leider Siemen Hoekstra ten gehore worden gebracht.

 

Een erg bijzonder en indrukwekkend muziekstuk dat wordt gespeeld is ‘Mansions of the Lord’. Dit grootse koraal is oorspronkelijk geschreven om de gevallen soldaten van de Verenigde Staten te eren. Het kreeg echter bekendheid bij het grote publiek nadat het gespeeld is in 2004 tijdens de begrafenis van oud-president Ronald Reagan. Ook wordt ‘Moving Heaven and Earth’ ten gehore gebracht. Met dit muziekstuk is het A-orkest afgelopen december kampioen geworden op het Concertconcours in Enschede.

 

Het voorjaarsconcert wordt gehouden op zaterdag 23 maart in Theater De Koornbeurs te Franeker. Het concert begint om 19:30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 9,50, inclusief een consumptie tijdens de pauze. Donateurs ontvangen per kortingsstrook een euro korting. Voor kinderen tot 12 jaar is de entree gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal.